Με ρωτάτε που να φάτε στην Κρήτη. Ξέρετε ότι αγαπώ το καλό φαγητό και την άριστη πρώτη ύλη.Γι’αυτό σας ετοιμάζω διάφορες προτάσεις για την Κρήτη μου.

Από το χωριό Κουρνά Αποκόρωνα Χανίων λοιπόν ξεκινάω το γαστρονομικό μονοπάτι μου. Είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσετε τα χνάρια μου γιατί οι δικές μου προτάσεις έχουν να κάνουν με σπιτικό,τίμιο,νόστιμο φαγάκι! Όπως συνηθίζω να λέω “Φαγάκι με συναίσθημα”.

Στον Κουρνά βρέθηκα πριν χρόνια σε ένα πανηγύρι και ευχαριστήθηκα φαγητό στην ίδια ταβέρνα.Αλλά επειδή ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος,ξαναβρέθηκα εκεί αυτό το Σάββατο το βράδυ με όμορφη παρέα. Μέσα στο δρόμο του χωριού τα τραπεζάκια,κάτω από τις μουριές με την ψησταριά ακριβώς δίπλα να μας υπενθυμίζει ότι στην Κρήτη ξέρουμε από καλό κρέας.

Από πρώτα πιάτα σας προτείνω φάβα(τέλεια),κολοκυθοανθούς γεμιστούς με μυζήθρα και πατάτα τηγανιτή λεπτοκομένη με κρατσανιστές ακρούλες,τηγανισμένη σε ελαιόλαδο που ετοιμάζει η μαμά της οικογένειας. Το τζατζίκι απαραίτητη προϋπόθεση. Και επειδή πήρα απ’όλα τα κρεατικά ποικιλία ψημένη σε κάρβουνο  σας τα προτείνω ΟΛΑ! Τα λουκάνικα τα φτιάχνουν μόνοι τους και είναι φανταστικά! Επιμέλεια στο κάρβουνο και στο σέρβις τα παλικάρια της οικογένειας με το πλατύ χαμόγελο και την καλή καρδιά!

 

 

 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αυστηρά ακατάλληλες για βετζετέριαν και φίλους οι φίλες που είναι σε διατροφή!

 

 

 

 

 

 

ΑΑαααααα το ψημένο ψωμί από τον διπλανόφούρνο,το προζυμένιο το μοσχομυριστό ξέχασα! με ελαιόλαδο τριμμένη ντομάτα και χοντρό θαλασσινό αλάτι!

Να πάτε,θα φάτε καλά!