Υλικά:

για 12 ψωμάκια

1 φλ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
3 κ.σ. χλιαρό γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. αλάτι
500γρ. αλεύρι ΓΟΧ
4 κ.σ.ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3  αυγά, συν 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
σουσάμι άσπρο και μαύρο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, πτορσθέτουμε και  στη συνέχεια ανακατεύουμε το νερό το γάλα την ζάχαρη και την μαγιά. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να αρχίσει να λειτουργεί η μαγιά.

Σε ένα άλλο μπόλ, ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να αρχίσει η ζύμη να γίνετε τρίμμα.
Ενώνουμε  τα υγρά από το άλλο μπολ και προσθέτουμε τα  αυγά. Δουλεύουμε με τα χέρια  ή στο μίξερ με γάντζο μέχρι να αρχίσει να ομογενοποιείται.
Βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και την ζυμώνουμε σε μια επιφάνεια εργασίας για 10 με 15 λεπτά περίπου με τα χέρια ή συνεχίζουμε στο μίξερ για 7-8 λεπτά. Σε αυτό το σημείο η ζύμη θα είναι  νωπή και κολλώδης ακόμα, αλλά δεν χρειάζεστε περισσότερο αλεύρι.Το μόνο που χρειάζεται είναι ζύμωμα.
Όσο την δουλεύουμε  τόσο θα γίνετε μαλακή και ελαστική που είναι και το αυτό που θέλουμε.


Αφού τελειώσει το ζύμωμα,το σκεπάζουμε με μία πετσέτα ή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο από 1 ώρα περίπου να φουσκώσει. Όταν έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος είναι έτοιμη.

Την βάζουμε πάλι στον πάγκο και την ζυμώνουμε για 2 λεπτά .
Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 με 14 ίσα μέρη φτιάχνοντας στρογγυλά μπαλάκια ελαφρώς πιεσμένα στο πάνω μέρος τους και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με μια μεμβράνη από πάνω και τα αφήνουμε για άλλη μια ώρα περίπου να ξαναφουσκώσουν.
Στη συνέχεια βγάζουμε την μεμβράνη και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα πάνω κάτω. Στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε ένα ταψί με νερό μέσα, έτσι ώστε να δημιουργήσει ατμό. Στην μεσαία σχάρα του φούρνου βάζουμε το ταψί με τα ψωμάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά .Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.