Για το παντεσπάνι
6 αυγά
300γρ ζάχαρη
250γρ βούτυρο
120γρ φαρίνα
10 γρ μπέικιν πάουντερ  
 
Εκτέλεση  
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαριζ. Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για την κρέμα κάστανο  
500γρ κάστανα καθαρισμένα
3.5γρ αλάτι
250γρ νερό
400γρ ζάχαρη
Τους σπόρους από μισή βανίλια  
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ  
κόρμος κάστανο
Εκτέλεση  
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια. Αν τα κάστανα είναι προβρασμένα τα αλέθουμε στο πολυμίξερ με το σιρόπι και στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι. Εάν χρησιμοποιούμε φρέσκα κάστανα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εφόσον πρώτα τα έχουμε βράσει σε μπόλικο νερό. Κρατάμε την κρέμα στο ψυγείο  
 
Για το γλάσο  
240 γρ. Κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο
15ml γλυκόζη
40ml νερό  
 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Κρατάμε το γλάσο χλιαρό. 
Συναρμολόγηση   Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας. Την απλώνουμε στον πάγκο και επάνω στην πετσέτα ακουμπάμε το παντεσπάνι. Αλείφουμε όλο το παντεσπάνι με την κρέμα κάστανο. Στην συνέχεια τυλίγουμε το παντεσπάνι με την βοήθεια της πετσέτας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέχουμε γιατί συνήθως σπάει το παντεσπάνι. Η πετσέτα θα μας βοηθήσει πολύ στο τύλιγμα και το τελικό στήσιμο του κορμού. Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω την σχάρα από τον φούρνο μας. Με πολύ προσοχή βάζουμε τον κορμό να πατήσει επάνω στην σχάρα.  Παίρνουμε το γλάσο και περί χύνουμε τον κορμό με ένα κουτάλι ούτως ώστε το γλάσο να καλύψει όλες τις επιφάνειες. Προσοχή στο γλάσο , δεν πρέπει να καίει. Πρέπει να είναι ελαφρά χλιαρό. Μετά το γλασαρίσμα διατηρούμε τον κορμό ψυγείο! Τον στολίζουμε με ότι μας αρέσει!!   Μερι κριστμας !!